Detroit slog rekordet

|

Detroit blev historiskt när laget besegrade Dallas med 3-1 på hemmais, i NHL-ishockeyn natten till onsdagen. Segern var Detroits 21:a raka på hemmais och klubben utraderade därmed Philadelphias rekord från säsongen 75-76.

Hemmalaget hade aldrig några planer på att släppa i Dallas i matchen. Bara drygt tio minuter in i första perioden stod det 2-0, sedan Henrik Zetterberg inlett målskyttet efter pass av Nicklas Lidström. Resten av matchen behöll Detroit initiativet och Dallas kom aldrig närmare än en 3-1-reducering.

Detroit har nu inte förlorat hemma sedan den fjärde november 2011.

-Det här borde vara ouppnåeligt. Ligan är så jämn och fördelen av att spela på hemmais är inte lika stor som förr. Vi har gjort en jätteinsats, sade Detroitbacken Brad Stuart till NHL:s officiella hemsida efter matchen.

Henrik Lundqvist storspelade, gjorde en hel drös med kanonräddningar och tog totalt 42 skott, när New York Rangers slog Boston med 3-0 på bortais. Rangers leder Eastern Conference med 79 poäng på 55 spelade matcher, nio före just Boston.

Erik Karlsson gjorde ett mål, hans tionde för säsongen, och en assist när hans Ottawa slog Toronto med 4-0. Stor matchhjälte blev Jason Spezza som satte ett hattrick.