Grillad kyckling med curry
För 4 personer
1 timme
1 hel kyckling på dryga kilot
2 msk rapsolja
1 msk ketchup
1 tsk soja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Till currysåsen:
1 gul lök
1 syrligt äpple
1 1/2 msk curry
1 msk rapsolja
3 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
2 dl mager grädde
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och peppar
Att äta till:
100 g sugersnaps
ris
bladpersilja
tomater
Gör så här:
1. Blanda rapsolja, ketchup, soja, paprikapulver, salt och vitpeppar. Skölj, torka och lägg kycklingen på ett ugnsfast fat. Pensla med marinaden och sätt in fågeln mitt i 175 graders ugn i 45 minuter.
2. Plocka ned den nästan färdigstekta kycklingen i bitar. Ta med skinnet som ger extra fin smak. OBS! Kycklingen är inte helt klar. Vänta med provsmakning.
3. Hacka lök och äpple. Fräs bitarna med olja och curry i en kastrull. Späd med vatten, fond och grädde. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Lägg i kycklingbitarna och sjud allt i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med sugersnaps, ris, tomater och garnera med bladpersilja.