Grillat i grytan

ANNONS
|

Grillad kyckling med curry

För 4 personer

1 timme

1 hel kyckling på dryga kilot

2 msk rapsolja

1 msk ketchup

1 tsk soja

1 tsk paprikapulver

1/2 tsk salt

1 krm vitpeppar

Till currysåsen:

1 gul lök

1 syrligt äpple

1 1/2 msk curry

1 msk rapsolja

3 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

2 dl mager grädde

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och peppar

Att äta till:

100 g sugersnaps

ris

bladpersilja

tomater

Gör så här:

1. Blanda rapsolja, ketchup, soja, paprikapulver, salt och vitpeppar. Skölj, torka och lägg kycklingen på ett ugnsfast fat. Pensla med marinaden och sätt in fågeln mitt i 175 graders ugn i 45 minuter.

ANNONS

2. Plocka ned den nästan färdigstekta kycklingen i bitar. Ta med skinnet som ger extra fin smak. OBS! Kycklingen är inte helt klar. Vänta med provsmakning.

3. Hacka lök och äpple. Fräs bitarna med olja och curry i en kastrull. Späd med vatten, fond och grädde. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Lägg i kycklingbitarna och sjud allt i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med sugersnaps, ris, tomater och garnera med bladpersilja.

ANNONS