Vitlöks- och parmesangratinerade musslor

ANNONS
|

4 portioner, 20 min

cirka 20 kokta blåmusslor eller frysta gröna musslor i halva skal (400 g)

2 skivor dagsgammalt vitt bröd, kantskuret

1 dl färskriven parmesan

3 vitlöksklyftor, rivna

1 knippa bladpersilja, finhackad

salt

svartpeppar

1/2 citron, skalet

2 msk olivolja

50 g smör, rumsvarmt

Riv brödet i bitar och häll i matberedare. Mixa bröd, parmesan, vitlök, persilja, salt, peppar, rivet citronskal, olivolja och smör. Fördela blandningen över musslorna. Gratinera i 225 grader tills osten smält lite, cirka 10 minuter. Om du vill kan du gratinera dem på en bädd av grovt salt. Det blir vackert att servera ur, samtidigt som musslorna ligger stadigt.

ANNONS

Ta sedan ut musslorna och låt svalna något. Servera som förrätt eller tilltugg till ett glas bubbel.

Att dricka till

Codorn’u Selección Raventós (7778), 99 kronor.

Alkoholfritt: Billabong Sparkling Brut (nr 1945), 46 kronor.

ANNONS