Fördel Rögle inför rysarslut

|

Samtliga matcher i den näst sista omgången gick till förlängning eller straffar.

Som en försmak av vad som väntar inför den sista omgången i tidernas jämnaste kvalserie.

Och tidernas sista.

Rögle förlorade med 1-2 efter straffar hemma mot redan avsågade Västerås.

-Så många målchanser som vi skapade under den andra halvan av matchen borde vi ha avgjort, sade Magnus Bogren, besviken Rögletränare, till Viasat.

Men Skånelaget har ändå en liten, liten fördel inför sista omgången.

Rögle ligger tvåa i tabellen, ett mål före trean Djurgården som besegrade Malmö på bortaplan med 4-3 efter förlängning.

-Allt talar för oss, vi har allt att vinna, sade Bogren inför avslutningen där Rögle tar emot AIK på hemmaplan.

Ett AIK som fortfarande har chansen att behålla sin SHL-status. Trots förlust med 1-2 efter straffar hemma mot redan klara Örebro.

Omgångens stora segrare var dock Djurgården som tog in en poäng på Rögle och bara är ett mål efter.

Laget fick en mardrömsstart i bortamatchen mot Malmö och hamnade i underläge redan efter tolv sekunder. Efter drygt halva matchen låg Stockholmslaget fortfarande under, nu med 1-2.

Två mål på knappt fyra minuter genom Joakim Hagelin och Henrik Eriksson vände matchen.

Men med bara 2.16 kvar av tredje perioden kvitterade Malmö genom Calle Andersson när laget plockat ut målvakten Pontus Sjögren och satsat på sex utespelare.

Michael Holmqvist avgjorde för Djurgården i förlängning när han hittade rätt med ett skott som gick mellan benskydden på Sjögren. Då hade 3.42 spelats.

-Man svänger mellan hopp och förtvivlan, men det var skönt att få extrapoängen. Den kan bli viktig, sade Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi.

Djurgården möter redan avsågade Västerås på hemmaplan i sista omgången och hoppas få hjälp av arvfienden AIK att ta steget upp. Särkijärvi fick frågan vad det skulle betyda för honom om Djurgården tog steget upp.

-Det vore roligast för grabbarna och föreningen, sade Särkijärvi som tog över som tränare i slutet av januari.

Malmö är två poäng och åtta mål efter Rögle i tabellen och avslutar borta mot Örebro.