Siewert Öholm: Ta ställning mot homoäktenskap

ANNONS
|

I ett debattinlägg på SVT Opinion uppmanar journalisten Siewert Öholm Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund att ta tydlig ställning mot både samkönade äktenskap såväl som abort och dödshjälp. Han tycker även att avskaffandet av könsroller är förvirrande och respektlöst. Siewert Öholm kritiserar vidare Göran Hägglund och Kristdemokraterna för vad han säger är en frångång från kristna värden.

"Hägglund tycks inte ha vågat eller orkat förvalta det arvet i konkreta politiska ställningstaganden. Han tycks närmast ha problem med att låta kristna värderingar få ha både en historisk och en aktuell poäng i politiken". Skriver Öholm.

Debattinlägget har väckt starka reaktioner. Kent Wisti är präst i Svenska Kyrkan och kritiserar på SVT Opinion Siewert Öholm för översitteri och att använda kristendom för konservativa patriarkala ingångar.

ANNONS

"Tro är en kraft som inte känner några partipiskor men som när den är som bäst är kompromisslös inför makten oavsett vilken färg den för tillfället har. Vad denna tro betyder i sakpolitiska ställningstaganden är ett levande samtal med friktioner. Men Siewert Öholms översitteri, förakt och hatiska ton är bara läskigt."

Till Aftonbladet går Siewert Öholm vidare in på vad han tycker är farligt med samkönade äktenskap.

- Faran ligger över tiden. Vad ska de göra då om de ska skaffa barn? Då måste man acceptera surrogatmödraskap och insemineringar. Vilka typer av ingrepp på naturen ska vi göra?

– Göran Hägglund borde vara tydligare i de här frågorna och våga problematisera på ett tydligare sätt.

Här kan du läsa debattartikeln.

Här kan du läsa Kent Wistis, präst i Svenska Kyrkan, svar.

ANNONS