Tomas Brolin och Henrik Larsson är två av bronshjältarna som kommer till jubileumsmatchen i Båstad i juni.
Tomas Brolin och Henrik Larsson är två av bronshjältarna som kommer till jubileumsmatchen i Båstad i juni.

VM 94-feber bland spelare och fans

ANNONS
|

– Vi får många glada och engagerade samtal från människor som vill vara med och fira 94-lagets 20-årsjubileum. För att så många som möjligt ska ha möjlighet att se matchen live kostar de billigaste biljetterna endast 94 kronor, säger Bo Nilsson hos arrangören Norrviken Event i ett pressmeddelande.

Jubileumsmatchen blir höjdpunkten på en stor, blågul familjehelg den 28-29 juni 2014 och ambitionen är förstås att försöka återskapa den goda stämningen och minnena från 1994.

Spelarna ser fram emot matchen och är nöjda med valet av spelplats.

– Det krävs något extra för att samla hela laget mitt under semestern. Båstad var vårt förstaval. Det är en härlig sommarstad, lagom stor och nära till allt, säger Pontus Kåmark, en av försvarsspelarna i bronslaget.

ANNONS

Vad har du fått för reaktioner från lagkamraterna?

– Alla som jag har pratat med tycker att det ska bli väldigt roligt. Vi ser fram emot matchen och att återuppleva gamla känslor och minnen.

Hur är formen?

– Jag håller igång med hockey, löpning och gymträning. När matchen närmar sig kommer jag att köra lite med boll också. Det är kul att ha ett mål att se fram emot. Jag hoppas att vi är i tillräckligt bra form för att visa var skåpet ska stå. Det här blir ju kanske sista matchen som vi spelar tillsammans så självklart vill vi vinna.

Vad minns du starkast från VM 1994?

– Hyllningarna vid hemkomsten. Det var en chockartad upplevelse, i positiv bemärkelse. Vi levde lite avskärmat under VM och hade därför ingen aning om hur stort intresset var på hemmaplan. Att få vara med och spela mot Brasilien i ett VM var också häftigt.

Jubileumsmatchen spelas söndag 29 juni på Örebäcksvallen i Båstad. Motståndarlag är inte klart ännu.

ANNONS