Man begärs häktad för guldkupp

Den man i 35-årsåldern, som är misstänkt för guldkuppen mot Ernst Forssell, har hittats. På torsdagen begärdes han häktad vid Varbergs tingsrätt.

ANNONS
|

När polisen i april skulle hämta in den misstänkte mannen i 35-årsåldern var han borta. Han anhölls då i sin frånvaro.

Men natten till onsdagen hittades han och på torsdagen begärdes han häktad vid Varbergs tingsrätt.

Guldkuppen i Falkenberg är rubricerad som grov stöld. Dessutom är han misstänkt för ytterligare fem rån mot guldsmedsaffärer runt om i Sverige under 2014 och 2015.

Den grova stölden mot Ernst Forssell ägde rum i september förra året. En maskerad gärningsman var försedd med yxa som han slog sönder montrar med, plockade med sig värdeföremål för en kvarts miljon kronor och försvann från platsen på cykel.

ANNONS

Länge stod utredningen still men i april kom ett genombrott. En man i 25-årsåldern, hemmahörande i Varberg, anhöll som misstänkt för kuppen. Dessutom delgavs han misstanke om delaktighet i ytterligare fyra-fem stölder eller rån i liknande butiker i landet sedan 2014.

Han nekade, och släpptes sedan eftersom åklagaren bedömde att minimistraffet för de misstänkta brotten inte var tillräckligt högt för att motivera en häktning. Han är fortsatt misstänkt, men på fri fot i väntan på utredningens slutförande.

Hur rollerna fördelar sig, eftersom endast en man var synlig på övervakningsbilderna från kuppen mot guldsmedsaffären, är något som åklagaren inte velat kommentera.

ANNONS