Blomsterprakt i stadens finaste trädgårdar

ANNONS
|

13 trädgårdar i och kring Göteborg öppnar upp portarna för allmänheten på söndagen. Tusen trädgårdar går av stapeln en dag vartannat år, då får besökare möjlighet att besöka allt från parker och slott till kolonililotter och villaträdgårdar.

Kristina Eberth är sektionschef för natur på Studiefrämjandet, en av arrangörerna:

– Det fina med det här är att man får möjligheten att komma in i privata trädgårdar. Du får en väldigt personlig koppling, kanske bli bjuden på fika och få tips och råd. Vi vill att det här ska vara en familjedag, säger hon.

Väderprognoserna för söndagen lämnar en del annat att önska med risk för regn under dagen.

ANNONS

– Tyvärr ser det inte så bra ut, men vi får hoppas på det bästa. Det beror väl lite på hur inbiten trädgårdsfantast man är tror jag, om man är väldigt intresserad spelar inte vädret så stor roll, säger Kristina Eberth.

Centrum för Tusen trädgårdar i Göteborg är i år på Lärjedalens Kafé & trädgårdar i Angered. Här finns kaffeservering, guidade turer och möjligheten att under eftermiddagen själv hjälpa till att anlägga en skogsträdgård.

– Här kan man vara inne också om det regnar. Det pågår ju arbete kring hur Göteborg ska jobba med stadsnära odling. Lärjedalens trädgårdar är tänkt som en knutpunkt för de här frågorna.

Tusen trädgårdar pågår mellan klockan 10 och 17. Läs mer om och se vilka trädgårdar du kan besöka på tradgardsriket.se.

ANNONS