Carlos Strandberg kan mycket väl starta i söndagens match borta mot Mjällby.
Carlos Strandberg kan mycket väl starta i söndagens match borta mot Mjällby.

Strandberg tar steget

ANNONS
|

Carlos Strandberg, som precis fyllt 18 år, har fått spela 135 minuter av Häckens fyra allsvenska matcher. En från start (Elfsborg, utbytt i 62 minuten), de tre övriga har det blivit inhopp från bänken. Men han har spelat i samtliga.

- I början var det ganska segt, men nu mot slutet har det börjat rulla på så det är bara att kämpa på. Ju mer man spelar, desto mer hoppas man komma in i tempot, säger han.

Den store, tekniske och snabbe forwarden flyttades upp i Häckens a-trupp förra sommaren, gjorde allsvensk debut och har sedan dess fortsatt att bli bättre.

ANNONS

Och allting blir lite enklare när man varit med ett tag.

- Självklart är det skillnad i år jämfört med förra. Desto längre tid man spelar och tränar med de här spelarna, desto mer utvecklas man. De vill att jag ska spela i djupled så mycket som möjligt så det har jag övat mycket på. Det är viktigt också för karriären att man utvecklas rätt och Häcken har utvecklat mig på ett bra sätt. Jag är väldigt nöjd, säger Carlos Strandberg i solskenet efter gårdagens träning.

Hur är årets Häcken jämfört med förra årets?

- Vi har ju nya spelare, bra spelare, vilket känns tryggt. Så det känns som att vi har bättre chanser i år än förra året. För min del är det bara att träna på för att kunna få spela så så mycket som möjligt.

I söndagens match mot Mjällby är Moestafa El Kabir avstängd. Det öppnar dörren till en startplats för Carlos Strandberg. För det är, i första hand, El Kabir han har att utmana om en plats i laget.

- Nej då, han går alltid före. Jag tycker att han är allsvenskans bästa forward och det finns mycket att lära sig av honom, så det är positivt att han finns i laget. Vi pratar mycket, han hjälper mig mycket – med positionering, hur jag ska löpa och allt sådant. Det är skönt, säger Carlos Strandberg.

ANNONS

Häcken tog en viktig, uppbyggande, seger mot Halmstad i onsdags.

- Ja det är klart. Alla segrar är viktiga men den kändes som att den var ännu viktigare. Nu har vi kommit igång lite, fått upp självförtroendet lite mer, säger Carlos Strandberg.

Än så länge har det inte blivit något allsvenskt mål för honom den här säsongen. Kanske kommer det i dag. När Häcken spelade oavgjort (1–1) på Listerlandet förra säsongen var det Carlos Strandberg som slog in kvitteringen.

Laget åker buss fram och tillbaka till Blekinge under söndagen. En resa som några av spelarna får göra även på måndagen.

Då spelar U21-laget. Mot Mjällby. Borta.

ANNONS