Olle Skillius och Caesar Nelson tävlar för varsitt lag i Wild kids-finalen.
Olle Skillius och Caesar Nelson tävlar för varsitt lag i Wild kids-finalen.

Vilda finalister från Göteborg

ANNONS
|

Årets final av Wild kids är lite annorlunda, då det för första gången inte är Björnarna och Lejonen som gör upp om vinsten. I stället slogs lagen ihop en bit in i säsongen och bildade Lejonbjörnarna. I finalen möter de Vargarna, som består av barn som tidigare åkt ut ur tävlingen.

Olle Skillius är med i Lejonbjörnarna och Caesar Nelson tävlar med Vargarna. Men redan i det näst sista programmet var de två sist kvar när det gällde att klamra sig fast vid en stolpe. Till slut tog Olle Skillius hem segern, som innebär en hemlig fördel i finalen.

ANNONS

- Det såg mycket kortare ut på tv, i verkligheten satt vi där i två och en halv timme. Efter en timme kändes det inte i benen längre, efter en timme till började det kännas som träningsvärk, säger Caesar Nelson som till slut fick ge sig.

Hur det går i finalen får de inte säga något om, men båda tycker att tv-inspelningarna i Orsa björnpark och alla nya vänner de fått är det bästa med Wild kids.

Tävlingarna var tuffa, liksom den kyliga sommaren. Alla omtagningar som krävs när man gör tv var det tråkigaste. Om en tävling gick ut på att springa uppför en backe fick barnen springa upp fyra gånger till för att det skulle filmas ur olika vinklar.

- Man lärde sig mer om att göra tv än om att leva i vildmarken, men det var ändå jätteroligt, säger Olle Skillius.

Redan nu kan man söka till nästa Wild kids och Caesar Nelson har ett gott råd.

- Skriv som du tänker och strunta i om du stavar fel, det spelar ingen roll. Jag slängde ihop min ansökan på fem minuter.

Var: SVT Barnkanalen

När: 19.15 fredag 1/3

ANNONS