Gör så här:
1. Blanda köttfärssmeten och forma 4 rejäla pannbiffar. Stek någon minut per sida i lika delar smör och rapsolja och efterstek i 175 graders ugn i cirka 15 minuter.
2. Koka upp vatten och fond. Red av med majsstärkelse löst i vatten. Låt skyn sjuda i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Koka upp grädde och vatten. Tillsätt fond och svartpeppar. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
För 4 personer
30 minuter
600 g blandfärs 70/30
2 ägg
1 msk konc. kalvfond
1 msk finhackad, färsk timjan
1 tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör och rapsolja
Enkel skysås:
3 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
1 tsk kinesisk soja
Enkel pepparsås:
1 tsk stött svartpeppar
2 dl grädde
1 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
Att äta till:
kokt eller stekt potatis
blandad sallad