Måndagsfest på rester

ANNONS
|

Gör så här:

1. Blanda köttfärssmeten och forma 4 rejäla pannbiffar. Stek någon minut per sida i lika delar smör och rapsolja och efterstek i 175 graders ugn i cirka 15 minuter.

2. Koka upp vatten och fond. Red av med majsstärkelse löst i vatten. Låt skyn sjuda i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

3. Koka upp grädde och vatten. Tillsätt fond och svartpeppar. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

För 4 personer

30 minuter

600 g blandfärs 70/30

2 ägg

1 msk konc. kalvfond

1 msk finhackad, färsk timjan

1 tsk fransk senap

1 vitlöksklyfta

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

smör och rapsolja

Enkel skysås:

3 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

1 tsk kinesisk soja

Enkel pepparsås:

1 tsk stött svartpeppar

2 dl grädde

1 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

Att äta till:

kokt eller stekt potatis

blandad sallad

ANNONS