"Kniven mot Strupen" har spelats in i Varberg i veckan.
"Kniven mot Strupen" har spelats in i Varberg i veckan.

"Kniven mot strupen" i Varberg

Inspelningen av TV3-programmet "Kniven mot Strupen" pågår för fullt i Varberg.

ANNONS
|

"Stängt på grund av renovering" står det på skylten utanför entrén till Stantons Varberg. Men det handlar inte om en vanlig uppfräschning av lokalerna. Restaurangen är nämligen med i TV3-programmet "Kniven mot Strupen".

- Vi sökte själva. Vi såg det som ett sätt att få ny input och publicitet, berättar Marika Havasi, som äger Stantons Varberg tillsammans med maken Villy.

Programmet har sänts i sex säsonger. Tidigare har det gått ut på att den kände kocken Alexander Nilson har klivit in och räddat restauranger som har haft stora problem och i vissa fall varit direkt konkurshotade. Inför den nya säsongen har upplägget ändrats. Alexander Nilsson har ersatts av kocken Claes Claesson och inredaren Kenny Eriksson.

ANNONS

- Det är inte alls som tidigare säsonger. Nu är det inte gapa, skrika och kasta knivar. Nu handlar det om att utveckla ett nytt koncept, säger Marika Havasi.

Då handlar det inte att om restaurangen ska räddas?

- Nej, vi går ju bra. Vi har inga röda siffror och inga personalbekymmer.

I förmiddags filmades det även på Norrgatans Blommor och Interiör i centrala Varberg. Kenny Eriksson, som tidigare bland annat har inrett Paradise Hotel-huset, var på plats i butiken för att välja inredningsdetaljer till restaurangen. Marika Havasi har själv ingen aning om hur "nya Stantons" kommer att se ut.

- Vi får inte veta något, det är väldigt hemligt. Tanken är väl att vi ska komma in och se den nya restaurangen och säga "wow". Det ska ju vara en show.

Stjärnkocken Claes Claesson har arbetat med menyn – som också är hemlig.

- Men allt kan så klart inte ändras. Vi kan inte lära oss att laga hur många nya rätter som helst på två timmar.

I morgon ska renoveringen vara klar. Då är det dags för nyinvigning.

"Kniven mot strupen" börjar sändas vecka 34.

- De har intervjuat oss mycket. Vi har varit ute på studiebesök och träffat leverantörer. Jag tror att det blir jobbigt att se sig själv på tv, säger Marika Havasi.

ANNONS
ANNONS