Ellinor Olsson och Mia Hederström (och Sandra Ekström som inte är med på bilden) vill hjälpa cancersjuka Sandra Frostason.
Ellinor Olsson och Mia Hederström (och Sandra Ekström som inte är med på bilden) vill hjälpa cancersjuka Sandra Frostason.

Ordnar träning för Sandras cancervård

Vännerna ordnar träningspass för att samla in pengar till cancersjuka Sandras vård.

ANNONS
|

HN har tidigare berättat om 33-åriga Sandra Frostason som är svårt cancersjuk. Cancern är spridd i hennes kropp och läkarna i Sverige vill inte operera. De bedömer det som tveksamt om Sandras prognos skulle förbättras av de omfattande operationerna som skulle krävas.

Sandra har därför vänt blicken utomlands. Franska och tyska kirurger anser att det är möjligt att operera. Problemet är att det är oklart om svenska myndigheter kommer att betala för ingreppen. Därför har Sandras vänner skapat Facebook-kampanjen "Hjälp vår vän Sandra". Målet är att samla in så mycket pengar som möjligt.

Det senaste initiativet kommer från Mia Hederström, Ellinor Olsson och Sandra Ekström på träningsanläggningen Atletica i Varberg. På fredag arrangerar de ett träningspass i Stenbrottet.

ANNONS

- Sandra jobbade som instruktör hos oss tidigare så det är klart att vi alla känner mycket för henne. Hon har ju precis blivit mamma. Jag är själv mamma och tänker på hur det hade varit om det hade hänt mig, säger Mia Hederström.

Träningspasset är på fredag i nästa vecka, klockan fem. Alla är välkomna.

- Man behöver inte vara medlem, det är bara att dyka upp, säger Ellinor Olsson.

Det finns ingen fast avgift, deltagarna får själva välja hur mycket de vill betala. Allt går oavkortat till Sandras vård.

- Vi siktar på 100 deltagare, men det vore jätteroligt om vi blev ännu fler, säger Ellinor Olsson.

Kampanjen "Hjälp vår vän Sandra" har hittills resulterat i över 490 000 insamlade kronor.

ANNONS