Modo vann efter sekunddramatik

|

Det blev ingen Zabel-effekt för Djurgården.

Modo vann hemma med matchens enda mål, gjort i sista sekunden och tog säsongens hittills viktigaste trepoängare.

Djurgården kom till start efter några turbulenta dagar, där Hardy Nilsson fått sparken och ersatts av juniortränaren Tony Zabel.

Som i sin första match fick coacha ett lag utan bröderna Mathias och Daniel Tjärnqvist, Jimmie Ölvestad och Mika Zibanejad.

Och Djurgården ställdes mot ett Modo som varit ett av elitseriens formstarkaste lag under en längre tid och hade tre raka hemmasegrar.

Modo dominerade också första perioden stort, radade upp chanser och hade efter knappt 15 minuters spel 16-2 i skott.

Djurgården och framförallt målvakten Gustaf Wesslau stod dock emot, och sedan blev det en remarkabel scenförändring i mittperioden.

Här var det Djurgården som dominerade kraftigt, även om laget inte skapade chanser på samma sätt som Modo i första perioden.

Mållöst fortfarande efter 40 minuter och tredje perioden blev en gastkramning, där Modo återtog initiativet i kraft av två tidiga power play. Hemmalaget skapade chanser för ett lednings- och förmodligen segermål - som inte kom förrän i matchens absolut sista sekund när backen Joonas Lehtivuori lyckas forcera in pucken.

Tre oerhört viktiga poäng till Modo och läget allt mer prekärt för Djurgården.