Prinsen fick bryta - men bra start för duon

Prinsen fick snurr på bilen och fick bryta. Men duon med Falkenbergsföraren lyckades.

ANNONS
|

Swedish GT: Västkustloppet

Det gick som planerat tyckte motorstjärnan från Falkenberg Fredrik Larsson. Med det menade han en andraplats i det första av helgens två race och såtog de starten.

– Det blev en tuff batalj i början med Thed Björk. Men den var schysst utan att vi knuffade på varandra och jag kunde gå vinnande ur den, sa Fredrik Larsson.

Efter det ökade Fredrik, i sin nya Ferrari 488 Challange farten och drygade ut sin position.

– Vi har bra mycket mer effekt i bilen än vad Thed och de(prins Carl Philip) har, sen är deras bilmycket lättare så de har bättre broms och kurvhastighet men jag kunde dryga ut luckan, fortsatte Fredrik Larsson.

ANNONS

När han sedan lämnade över till Ingvar Mattsson var ledningen nästan tio sekunder. Då snurrade det för prins Carl Philip och säkerhetsbilen fick komma ut på banan. Match igen, då passade Janne Brunstedt på att köra om och kunde gå i mål som segrare.

– Men det känns riktigt bra vi är jättenöjda och bilen känns jättebra. Alltid kul att köra på hemmaplan och i morgon avslutar jag stinten, det är alltid roligare.

– Målet i morgon är att vinna.

Carl Philip ville efter loppet inte kommentera vad det var som gjorde att han fick snurr men öppnade för att kunna berätta mer i morgon.

ANNONS