Bevattningsförbudet fortsätter hela helgen

I efterdyningarna av den stora vattenläckan i Falkenberg råder bevattningsförbud i kommunen. – När förbudet kommer att hävas är för tidigt att säga, men definitivt inte före tisdag, säger Vivabs kommunikationschef Andreas Eriksson.

ANNONS
|

På grund av den omfattande vattenläckan i Falkenberg infördes under fredagseftermiddagen ett omedelbart bevattningsförbud. Förbudet gäller kommunalt dricksvatten för biltvätt, enskilda bostäder och flerfamiljsfastigheter i offentliga och privata verksamheter.

– Vi är övertygade om att de flesta tar det på allvar och allt tyder på att falkenbergarna följer det. De har varit väldigt duktiga på att spara vatten vilket hjälper oss mycket, säger Vivabs kommunikationschef Andreas Eriksson.

När förbudet kommer att hävas är enligt Andreas Eriksson för tidigt att säga. Men det kommer åtminstone att hålla i sig fram till tisdag.

– Men det innebär inte att vi kommer att upphäva det då. Vi kommer inte att hålla på det mer än vad som krävs och så fort allt är återställt häver vi det, säger han.

ANNONS

Under fredagseftermiddagen hittades, av allt att döma, källan till vattenläckan, även om Vivab inte kan utesluta att det finns fler.

– Vi vill vara hundraprocentigt övertygade om att det är den läckan, men vi blir mer och mer övertygade om det.

Det fortsatta arbetet med att laga läckan fortsätter på måndag.

– Det händer inte så mycket nu under helgen. Vi bevakar nivåerna och ser att vattenreservoarerna börjar återhämta sig. Vi är försiktigt positiva, säger han.

LÄS MER:Läckan troligtvis identifierad

LÄS MER:"Teknikerna måste få återhämta sig"

ANNONS