Byggvaruhus lämnar Coopområdet

Byggmax lämnar Klockaregatan och blir granne med Lantmännen

ANNONS
|

Byggmax som funnits i Coops lokaler på Klockaregatan sedan 2009 flyttar till Kynningsruds område vid E6 någon gång under våren.

– Där får vi ett bra skyltområde, säger expansionschef Hans Olofsson.

– Det är en placering som vi tittat på tidigare. När det blev bestämt att Coop skulle lämna sina nuvarande lokaler och vi blev uppsagda bestämde vi oss för att flytta dit.

Den nya anläggningen blir betydligt större än den nuvarande. Tomten är 10 000 kvadratmeter stor och butiksytan blir 2 000 kvadratmeter.

– Det blir något helt annat än den anläggning vi har i Falkenberg i dag. Vi bygger en konceptanläggning, det innebär att den kommer att likna våra andra anläggningar, både utvändigt och invändigt. Det kommer att bli mycket enklare för kunderna att ta sig in och ut.

ANNONS

Hans Olofsson kan inte svara på om antalet anställda blir fler när anläggningen växer. I dag arbetar sju personer på Byggmax i Falkenberg. Någon gång i vår är det dags för inflyttning.

– Det är svårt att säga något datum. Det beror på om det blir en hård vinter, eller inte.

Jennie Nilsson är anställd på Byggmax och ser fram emot att få flytta till nya lokaler.

– Alla som jobbar här ser positivt på en nybyggnation och en flytt till motorvägen. Nu får vi lokaler som är anpassade för vår verksamhet. Det känns bra att lämna den gamla nedslitna lokalen och komma till en ny och fräsch anläggning, säger hon.

Sommaren 2016 köpte det kommunala bostadsbolaget Fabo området som Coop, Byggmax med flera håller till på i dag. Tanken är att det i framtiden ska byggas cirka 300 bostäder där. Fabo betalade 58,5 miljoner kronor för fastigheten.

Området som Byggmax flyttar till ägs av det norska företaget Kynningsrud. De äger 26 000 kvadratmeter mark utmed motorvägen. Affären genomfördes i slutet av 2016 och var kommunens största markaffär det året. Kynningsruds dotterföretag Nordic Crane är ett mobilkransföretag som redan finns i Falkenberg i mindre skala. Företaget blir det första som flyttar in på den nyinköpta marken som gränsar till företaget Silentia, mellan E6 och Plogvägen. Inflyttning sker under våren och tar 3000 kvadratmeter i anspråk. Kynningsruds planer för det övriga markbeståndet är att etablera en företagspark. Byggmax är det första företaget som kommer på plats.

ANNONS

Coops flytt från Klockaregatan är planerad till hösten 2018. Den nya butiken ska byggas vid Lantmännen intill Söderbron. På platsen finns i dag lagerlokaler.

ANNONS