De flesta behöriga har fått den plats de har önskat sig

Det närmar sig skolstart för omkring 400 gymnasieelever i Falkenberg. Med valet gjort och antagningen klar är det dags att börja gymnasiet.

ANNONS
|

Gymnasieantagning Halland är gemensamt antagningskansli för alla halländska gymnasieskolor, exklusive Kungsbacka.

Pernilla Carlsson, antagnings- och systemansvarig, menar att det generellt finns fler platser än det finns elever och att skolorna gärna vill tillgodose de behov som finns.

– Står man som reserv finns det möjlighet att bli antagen fram till skolstart, säger hon.

De allra flesta behöriga elever har fått plats på sitt förstahandsval, men el- och energiprogrammet hade fler sökande än platser.

På natur, teknik och samhällsvetenskapsprogrammen har alla som sökt blivit antagna. Däremot ser det lite annorlunda ut på bygg- och anläggningsprogrammet jämfört med förra året.

ANNONS

– Bygg brukar ha fler sökande än vad vi kan ta in, men i år har vi lika många antagna som antal platser. Det är roligt när eleverna kan få sitt förstahandsval, säger Pernilla Carlsson.

John Bauergymnasiets konkurs har påverkat årets antagningsprocess.

– Knappt 70 halländska elever fick göra omval efter att de fått besked om att de blivit antagna till John Bauer. De blev därefter antagna i mån av plats och det är klart att det var en oro för dem, säger Pernilla Carlsson.

ANNONS