Arkitektens ritning av nya utbyggnaden på förskolan Kompisen.
Arkitektens ritning av nya utbyggnaden på förskolan Kompisen. Bild: Hermansson Hiller Lundberg

Förskola på Tånga får sex nya avdelningar

Bygglovsnämnden ger grönt ljus. Tre avdelningar ska bli till nio på förskolan Kompisen i Tångaområdet.

ANNONS
|

Under bygglovsnämnden senaste sammanträde gavs klartecken till expansionen på förskolan Kompisen i Tångaområdet. I en utbyggnad med två våningar görs plats för sex nya avdelningar.

– Det är positivt att vi fått klartecken och att det är i gång. Vi har planerat för en permanent förskola i området länge, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Peter Dygården (S).

Linnéa Eriksson är byggprojektledare för utbyggnaden och berättar att förhoppningen är att första spadtaget tas redan i mitten på mars.

– Vi har redan gjort en del förarbete, flyttat busshållplatsen och märkt upp parkeringsplatser. Kompisen ska vara fortsatt i drift och då måste det fungera för föräldrar som hämtar och lämnar, matleveranser och annat.

ANNONS

Utbyggnaden kommer både av ett stort behov av förskoleplatser i området, och ett mål att få ner antalet barn per avledning i kommunen.

– Med utbyggnaden på Kompisen och nya förskolan Eldstaden är målet nått för det behov vi ser idag. Sedan har vi även 30 avdelningar i tillfälliga lokaler som behöver byggas bort, säger Sven-Olof Lundin, planerare på barn- och utbildningsförvaltningen.

Budgeten för projektet är 46 miljoner och väntas pågå i drygt ett år.

– Förhoppningen är att den ska bli klar i maj 2022. När förskolan är färdig kommer även tre avdelningar på Kompisen renoveras och då flyttar barnen i de grupperna till den nya byggnaden. Vi får alltså inte ett tillskott av sex avdelningar direkt, säger Peter Dygården (S).

ANNONS