Vinnaren. Skrea strand vinner över andra halländska badplatser tack vare fantastisk sandstrand, brygga samt flera restauranger och kaféer.
Vinnaren. Skrea strand vinner över andra halländska badplatser tack vare fantastisk sandstrand, brygga samt flera restauranger och kaféer.

Hallands bästa strand

Skrea strand är bästa badplatsen. Det tycker svenska folket som röstat fram stranden som sin halländska favorit.

ANNONS
|

Svenska turistföreningen har i samarbete med Barnängen lanserat en omröstning där folk har fått dela med sig av sina bästa badplatser och rösta på favoritstränderna. Skrea strand toppar den halländska listan. Håkan Gullberg, vd på Destination Falkenberg, är inte förvånad.

Jag har tillbringat delar ­av sommaren på Skrea strand och håller med om att vi har den bästa stranden i Halland. Badvattnet är ­fantastiskt fint och stranden som helhet imponerar med sin längd, badbryggan och att här är rent och snyggt, säger Håkan Gullberg.

ANNONS

Skrea strands topplacering motiveras också med ett utbud av närliggande restauranger och kaféer.

– Här finns stor potential och det går att förlänga säsongen. Skrea strand besöks mest av personer som är bosatta i närområdet eller som har annan anknytning hit. Vi skulle kunna locka hit mer långväga turister, till exempel stockholmare och norrmän, säger Håkan Gullberg.

Som god tvåa i omröstningen kom Tylösand med sin sju kilometer långa sandstrand och intilliggande golfbana. Trea blev damernas nakenbad i Varberg som är en över hundraårig plats för kvinnligt nakenbad.

ANNONS