Hälsosamt i London. Vattenrenaren gick varm, varje drag dricker Sandra tre liter vatten.
Hälsosamt i London. Vattenrenaren gick varm, varje drag dricker Sandra tre liter vatten.

I London fann Sandra vägen hem till Falkenberg

Sandra Svensson flyttade till London en andra gång, med ett mycket specifikt syfte: att hitta sig själv. Ett år senare är hon tillbaka i Falkenberg – med en helt ny inställning till livet.

ANNONS
|

Flytten var nödvändig, det handlade om liv eller död. När Sandra Svensson väl kom till den insikten var beslutet enkelt och hon sa upp sig från bankjobbet i Stockholm. Till både sin och sin nya chefs stora lycka.

– Min chef sa tack. Hon ville inte heller ha kvar mig. Det handlade om överlevnad. Antingen stannar jag och bränner ut mig totalt eller så slutar jag. Det var inget svårt alls.

Sandra bestämde sig för att flytta till London. Där hade hon bott tidigare och där mådde hon bra. Det blev ett år som bara handlade om henne och att hitta den inre rösten. Hon lyckades.

ANNONS

Att hitta sig själv är lättast långt från det vanliga livet. Någon flyttar ut i skogen, andra hittar andra sätt.

– Ibland är det enklare att åka iväg. I London kan jag vara som jag vill och känner ingen press från andra.

Sandras intresse för hälsa fick styra och hon utbildade sig till massageterapeut inom en speciell teknik som skapats av australiensaren Brandon Raynor. I London har hon drivit egen verksamhet och åkt hem till kunder med massagebänk och allt, samtidigt som hon arbetat en del som bartender, för att betala hyran.

– Det var ganska mysigt att komma hem till människor. De blir mer avslappande och kan slappna av efter behandlingarna istället för att klä på sig och åka iväg.

Första gången HN träffar Sandra är i hennes lilla, men moderna, lägenhet i ett traditionellt radhus i nordöstra London. Hennes plan med året i London har fungerat precis som hon tänkt och det är snart dags att återvända till Sverige och Falkenberg. För första gången sedan hon lämnade hemstaden 1996 flyttar hon tillbaka.

ANNONS

Då, för 14 år sedan när hon gått ut gymnasiet, flyttade Sandra Svensson till London första gången tillsammans med kompisar och arbetade som bartender i fem år.

– Det var kul men jag använde inte min hjärna. Jag kan alla 100 cocktails framlänges och baklänges.

Det var när det ”riktiga”, ordentliga, livet skulle formas som hon valde fel.

Från London flyttade Sandra till Sverige 2001 och bodde här i åtta år. Hon pluggade internationell ekonomi i Växjö och tog examen. Det var ett brett ämne som skulle ge många möjligheter.

– Ekonomi passade inte mig alls egentligen. Men jag älskade verkligen att plugga, jag hade en törst efter kunskap även om jag någonstans förstod att det var fel utbildning för mig.

Efter examen sökte Sandra flera jobb, men ville egentligen inte ha dem. Hon flyttade till Stockholm och arbetade som privatrådgivare på Handelsbanken i två år. Redan efter ett par månader på det nya jobbet kände Sandra att hon gått åt fel håll och inte lyssnat på sig själv. Hon gick in i en depression.

– Jag vaknade varje morgon och ville inte gå till jobbet. Kom hem och låg på soffan på kvällen och grät.

ANNONS

Det var dags för London.

– Det var ett utmanande år, men givande. Den vilsna Sandra har försvunnit.

När själen fått ro kom tankarna på att flytta tillbaka till Sverige, men att det skulle bli till Falkenberg visste hon inte ens själv, förrän vid en morgonpromenad i London när en längtan hem till Falkenberg slog till.

– Jag känner sådan kärlek för Falkenberg. Jag älskar verkligen London, men det är härhemma jag vill bo.

Nu har hon flyttat sin massageverksamhet till Falkenberg, flyttat hem till mamma och lever ett liv där hon tar hand om sig.

L ivet i Falkenberg är lätt, och det var just det, en förenkling av tillvaron, Sandra var ute efter.

Nu lever hon livet som hon vill ha det.

– Jag vill åka till Bali i januari, februari och göra yoga. Massagen jag ger är väldigt krävande och nu bara ger och ger och ger jag. Kroppen tar stryk.

ANNONS

Men hon har många affärsplaner.

Massagen är en stor del, men hon har också en utbildning i näringslära och vill utveckla kunskaper i reiki och zonterapi. Kanske hålla seminarier i höst.

– Jag sitter på så mycket kunskap som jag vill dela med mig av.

Sina gamla vänner från Stockholm har hon träffat sedan hon flyttat tillbaka.

– De tycker nog att det är ganska härligt att se mig så här.

pTidigare avsnitt: Jenny Karlsson 17 juli, Lovisa Oldaeus 24 juli, David Anving 30 juli, Linnea Smeringe 7 augusti, Michael Persson, Nicolina Tari och Britta Snic­­kars 21 augusti (i bilagan H)

7.30–9.00. Går upp, gör yoga eller promenerar en timme, frukost.

10.00. Jobbar förhoppningsvis! Vill boka in två klienter varje dag, klockan 10 och klockan 12.

Strax efter 14.00. Lunch – nu är jag vrålhungrig.

16.00. Ibland har jag en klient till nu, annars ringer jag samtal, kollar mejl och jobbar med bloggen.

Mellan 19 och 20. Äter kvällsmat. Efter maten tar jag en promenad, cyklar eller pysslar i köket. Jag har börjat baka knäckebröd och gör müsli. Massagen jag ger är väldigt intensiv och jag kan behöva skaka av mig lite. Lite tv-tittande kan det bli. Jag har inte haft tv på flera år förut, så det kan bli en timme eller två.

23.00. Försöker hoppa i säng.

ANNONS