Kika in i nya idrottshallen

Nu intar skoleleverna Falkenbergs idrottshall och snart är det dags för idrottsklubbarna att flytta in.

ANNONS
|

Falkenbergs idrottshall är klar. Nu strömmar Tullbroskolans elever in i de fräscha lokalerna och i början av september är det föreningarnas tur.

Falkenbergs idrottshall som ersätter den gamla hallen från 1936 var kostnadsberäknad till 31 miljoner kronor.

–Vi har inte överskridit budgeten, säger byggprojektledare Robert Ryttskog.

Den gamla hallen revs förra sommaren och under de två senaste terminerna har Tullbroskolans elever fått vänja sig vid en länge säsong för utomhusidrott och med att ta sig till Kattegatthallen.

Den nya hallen liknar stora drag de två senaste hallarna som byggt i kommunen, i Ullared och i Skogstorp. Falkenbergs idrottshall är två meter högre än de andra två och har en invändig höjd på nio meter. Utvändigt är hallen tolv meter hög.

ANNONS

– Hallen är byggd för att bli godkänd för att elitmatcher ska kunna spelas i hallen om Falkhallen är upptagen av andra arrangemang, säger Christian Fager som är fritidschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Falkenbergs idrottshall kommer att ha plats för en publik på 500 personer. I andra sammanhang som till exempel skolavslutningar, kommer 800 personer att kunna få plats i hallen.

Falkenbergs idrottshall är i första hand till för Tullbroskolans elever som ska kunna ha sin idrottsundervisning här. På övrig tid är det volleyboll- handboll- och badmintonspelare som ska samsas om lokalerna. Om det eventuellt finns några strötider kvar kan dessa hyras av privatpersoner. Skolans egen idrottshall ska finna kvar under överskådlig tid.

Den nya hallen påminner i sin utformning om den gama exteriört med sitt välvda tak. Fasaden är av puts och klinker. Inuti har den planmåttet 40 gånger 20 meter och hallen kan delas av i två lika stora hallar.

- Vi har haft ett bra samarbete med alla entreprenörer, Robert Ryttskog som är mycket nöjd med resultatet och takten som arbetet utförts i.

Den gamla idrottshallen med drygt 80 år på nacken hade med tiden fått sitt utseende förändrat. De stora glaspartier som fanns under det välvda taket när hallen var ny täcktes över av energibesparingsskäl någon gång i början på 1980-talet. Den nya hallen har fjärrvärme.

ANNONS

- Exteriört har tanken varit att den nya hallen ska harmoniera med övriga byggnader i området, säger Christian Fager.

I och med att Falkenbergs idrottshall är klar att börja användas finns det lika många idrottshallar i centralorten som det gjorde innan idrottshallen på Tångaskolan och senare även den på Skogstorpsskolan brann.

–Det känns fantastiskt roligt, säger Christian Fager.

ANNONS