Lastbilsolycka på E6

En singelolycka med en lastbil har inträffat på E6 mellan trafikplats Heberg och Falkenberg södra. Lastbilen står, sent på kvällen, i vägrenen men påverkar höger körfält.

ANNONS
|

Larmet kom till räddningstjänsten vid strax efter halv nio på fredagsmorgonen. En singelolycka med en lastbil blockerar just nu trafiken helt i norrgående riktning mellan trafikplats Heberg och Falkenberg södra.

– Lastbilen står över vägen i norrgående riktning och släpet har vält men ligger på sidan av vägen, säger Peter Karlborg inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

Lastbilschauffören klarade sig enligt räddningstjänsten utan skador.

– I larmet uppgavs det att han var kvar i bilen men hade tagit sig ut själv när vi kom till platsen., säger Peter Karlborg.

Enligt Peter Karlborg kommer trafiken att vara stängd helt i norrgående riktning under hela förmiddagen.

ANNONS

– Vi har en prognos på tre timmar just nu. Nu inledningsvis är det även begränsad framkomlighet i södergående riktning, säger han.

Enligt polisens presstalesperson Christer Fuxborg är de på plats med flera bilar för att dirigera trafiken.

– Lastbilschauffören har blåst positivt så vi har även upprättat en anmälan om rattfylleri och han kommer tas med för vidare analys, säger han.

Vid 10:30 meddelade räddningstjänsten att de lämnat platsen. Polis och personal från Trafikverket är fortfarande kvar på platsen.

– E6 är fortfarande avstängd i norrgående riktning och kommer att vara de i ett tag till, säger Peter Karlborg.

Enligt Trafikverkets prognos kommer norrgående körfält att vara helt stängda fram till klockan 22. Trafiken leds av vid Heberg via väg 767 till trafikplats Falkenberg Centrum.

– Vi har fortfarande patrull på plats. Även Trafikverket är kvar och det kommer att ta tid att bärga lastbilen, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen i region väst.

Efter klockan 22 uppdaterades Trafikverkets information till att olyckan skapar en mindre trafikpåverkan. Lastbilen står i vägrenen, men påverkar höger körfält. Den nya prognosen är satt till klockan 23.15.

ANNONS