Ska snyggas till. Tidigare fanns en dansbana på Storön i Ätran.
Ska snyggas till. Tidigare fanns en dansbana på Storön i Ätran.

Lilla Storön kan röjas upp

Den lilla ön i Ätran är igenvuxen med sly och bör snyggas upp. Det tycker politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott.

ANNONS
|

Det är svårt att tänka sig att det funnits en dansbana på den lilla ön som i dag är helt bevuxen av buskar, sly och annan växtlighet. Men det finns bildbevis på att det har dansats på en bana här, en gång i tiden.

Och frågan är om ön är naturlig, eller om den skapats för något speciellt i dag okända ändamål. Någon inventering av djur och växtliv på ön har inte gjorts.

Nu ligger den igenvuxna ön i alla fall där och stör många som passerar på sin promenad utmed Ätran. En av de boende på Ågatan har fattat pennan och lämnat in ett medborgarförslag till kommunen. Förslagsställaren vill att ön ska röjas, inte minst med tanke på att det pågår ett arbeta med att göra fint utmed Ätrans strandkanter.

ANNONS

Politikerna i kultur- och fritidsnämnden vill avslå förslaget med hänvisning till att centrumgruppen har ett uppdrag att öka den biologiska mångfalden på ön. Ansvaret för projektet ligger hos hållbarhetsstrategen.

När politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott yttrade sig om förslaget ville en majoritet bifalla det. Men det dröjer innan man kan ge sig hän med sekatörer och sågar för att rensa upp på ön. Politikerna i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige ska först säga vad man tycker om förslaget.

ANNONS