Förväntansfulla. Bengt Erlandsson och Lennart Svenäng på Källsjö mejeri förbereder inför söndagens marknad.
Förväntansfulla. Bengt Erlandsson och Lennart Svenäng på Källsjö mejeri förbereder inför söndagens marknad.

Marknad i Källsjö med fokus på det lokala

Handplockat och närproducerat. På söndag är det åter dags för Källsjö mat- och hantverksmarknad. Lokala matproducenter och hantverkare visar upp vad bygden har att ge.

ANNONS
|

Lennart Svenäng och Bengt Erlandsson på Källsjö mejeri står tillsammans med Ullareds LRF bakom arrangemanget som hålls på gräsplanen bakom mejeriet. Det är fjärde året i rad för Källsjö marknad som har blivit ett alltmer populärt besöksmål. Förra året slöt över två tusen personer upp under marknadsdagen.

– Vi är glada för det stora intresset och hoppas på en välbesökt marknad även i år. Många är återkommande, och det är roligt att se nya besökare också. Men det hänger ju en hel del på vädret hur det går, säger Lennart Svenäng.

Ambitionen hos arrangörerna är att lyfta fram det närproducerade. Runt 30 utställare från hela Halland erbjuder allt ifrån kött, ost och glass, till trä, porslin och silversmycken.

ANNONS

– Engagemanget för det lokala och genuina har verkligen ökat. I år har vi fler utställare, men vi vill fortfarande hålla det småskaligt, säger Bengt Erlandsson.

Förutom mat och hantverk har Ulvereds hjorthägn servering och mejeriet erbjuder ostkaka till kaffet. Dessutom väntar ponnyridning och barnteater för de minsta.

Marknaden håller öppet under söndag eftermiddag.

ANNONS