Välbehövligt stöd. Madeleine Johansson, Jan Melkersson, Mari–Louise Wernersson och Inger Karlsson träffas för att lära känna varandra så smått. Bild: Sara Fridholm
Välbehövligt stöd. Madeleine Johansson, Jan Melkersson, Mari–Louise Wernersson och Inger Karlsson träffas för att lära känna varandra så smått. Bild: Sara Fridholm

Näringslivschefen lär känna Falkenberg

Falkenbergs nya näringslivschef, Jan Melkersson, har redan börjat utforska sin nya stad och se hur näringslivet ser ut.

ANNONS
|

På fredagen var Falkenbergs kommuns nya näringslivschef, Jan Melkersson, på besök för att träffa näringslivet och företagare i kommunen. Melkersson, som de senaste sju åren har jobbat som näringslivschef i Ljungby kommun, kommer inte tillträda sin tjänst förrän den 1 februari. Det är dock mycket att komma in i när det är dags att börja det nya jobbet.

– Man måste lära känna näringslivet som är här och det är viktigt att synas. Första halvåret kommer att vara en startsträcka där jag ska träffa många människor och företag för att skapa mig en bild, säger Jan Melkersson.

Melkersson tycker att det finns likheter mellan Ljungby och Falkenberg och att hans stora uppgift blir att utveckla och förvalta det som finns i kommunen.

ANNONS

– Vi måste skapa fler tjänster till det etablerade näringslivet, förklarar han.

– Det har hänt mycket här på kort tid och det känns bra att Jan kommer hit och kan se allt med nya ögon och perspektiv, tycker Madeleine Jansson på Falkenbergs näringsliv.

Under vistelsen passade han också på att bekanta sig med Destination Falkenberg. Och just besöksnäringen är en stor del av Falkenbergs signum.

– Det är för att han ska få en hint om hur vår satsning är på turistnäringen här i Falkenberg, säger Mari–Louise Wernersson (C), som agerade guide under dagen.

ANNONS