Nellys vd om ändrade flyttplanerna


– I och med den övergripande osäkerheten kring pandemin kommer vi att skjuta på flytten i minst ett halvår, säger Nellys vd Kristina Lukes.

ANNONS
|

Klädföretaget har funnits i Kattegatt Center på Bacchusområdet i den gamla Vin & Sprit-fabriken sedan våren 2012. Tidningen berättade häromdagen om Nellys ändrade flyttplaner av sitt huvudlager i Falkenberg.

Då bekräftade fackordföranden Ulf Davidsson att personalen (cirka 170 personer) informerats om att den planerade flytten nästa år ändrats från sista mars till sista september.

LÄS MER: Nelly flyttar flytten framåt

På grund av semestertider fanns ingen i företagsledningen anträffbar för en kommentar. Men nu kan klädföretagets vd berätta mer om de ändrade flyttplanerna.

– Vi valde att skjuta upp beslutet i och med osäkerheten i samband med pandemin, berättar vd Kristina Lukes.

ANNONS

Innebär det att nybygget inte påbörjats?

– Lokalen är klar och ligger inte så långt bort från vårt huvudkontor i Borås. Men det är inte vi som äger byggnaden och det är mycket som ska planeras inför automatiseringen. Vi valde att vänta för att göra det riktig bra.

Du säger minst ett halvår, innebär det att det kan dröja längre än sista september nästa år?

– Allt är möjligt och det är många saker som påverkar. Vi vill inte flytta mitt i en Black Friday eller julhandel. Vi kommer att planera utefter verksamhetens bästa och välja ett datum som blir bra för helheten.

– Vi har ingen deadline för när det exakta datumet för flytt blir men kommer att sätta ett specifikt datum senare i höst. Så fort vi vet mer kommer personalen att informeras.

Vet du om många kommer att flytta med till Borås, facket tror att de flesta inte gör det?

– Vi hoppas ju att de anställda vill följa med. Men det är för tidigt att säga hur många det blir. Det beror så klart på vad man har för familjesituation och vilka möjligheter man har utifrån en helhet.

Ert rörelseresultat har försämrats kraftigt på senare år har det påverkat att flytten skjuts upp?

ANNONS

– Nej. Det här beslutet är kopplat till osäkerhet som en direkt konsekvens av pågående pandemi.

Nelly ägs av det svenska börsnoterade holdingbolaget Qliro Group. Nelly hade 2018 en omsättning på 1,4 miljarder kronor och med en vinst (rörelseresultat) på 33 miljoner kronor. 2019 hade rörelseresultatet vänt till en förlust på 3,6 miljoner.

LÄS MER: Nelly på väg att flytta från Falkenberg

LÄS MER: Facket köper inte argumenten till flytten

LÄS MER: Slutligt beslut: Storföretaget Nelly lämnar Falkenberg

ANNONS