Nominera en stjärna i skolan

Nu är det dags att nominera en lärare eller ett arbetslag till Kvalitetspriset Stjärnan. Förra årets vinnare ska gå en fortbildning hos Nasa för vinstpengarna.

ANNONS
|

Kvalitetspriset Stjärnan är en del av Barn- och utbildningsnämndens, bun, satsning på utveckling av höjd måluppfyllelse för barn, elever och unga som studerar i Falkenbergs kommun.

Priset instiftades förra året och gick till Lina Agrell, lärare i matte och NO på Långåsskolan. För henne var det en stor ära att vinna priset, som hon använt till att gå flera olika fortbildningar.

– Jag ville göra något jag inte skulle ha gjort annars, så jag har gått en mattefortbildning och ska åka till USA. Där ska jag gå en fortbildning i astronomi på Nasa, och en i hållbar utveckling.

Egentligen ville Lina Agrell dela priset med kollegorna på Långåsskolan, men de insisterade på att hon skulle använda dem själv. Lina Agrell är inte helt säker på vem hon själv tycker ska vinna i år.

ANNONS

– Många lärare förtjänar ett sånt här pris, det är svårt att välja ut en. Ett helt arbetslag vore bra, säger hon.

Priset riktar sig till pedagoger som på ett nytänkande vis bidrar till en undervisning med förbättrade resultat. Föräldrar, elever och personal inom bun kan nominera såväl enskilda pedagoger som hela arbetslag. Prissumman som ligger på  20 000 kronor ska gå till kompetensutveckling. Nomineringarna ska vara inne senast den 2 november.

ANNONS