Öppningsdag för nya apoteket närmar sig

Apoteket i Hjortsberg dröjer ytterligare några dagar men nu är det mesta klart för att man ska kunna öppna.

ANNONS
|

Lokalen är i ordning, medicinerna står på hyllorna, datorer och kassor är på plats. Det enda som saknas är att det onlinedatasystem som apotek måste vara anslutna till inte fungerar än.

– Datorer är den största biten när man öppnar apotek, men nu handlar det bara om dagar, säger apotekaren Martin Svahn som är den läkemedelsansvarige på apoteket.

Nu sitter han och vd Lennart Bertilsson nästan konstant vid datorerna för att lösa eventuella problem med IT-supporten, innan allt är löst kan de inte bli godkända och få öppna.

– Det går att expediera recept, men varuregistreringen fungerar inte, säger Martin Svahn.

Som HN tidigare berättat ska ägarna till Hälsans hus på Hjortsberg öppna apotek i en angränsande lokal. Apoteket står alltså nu färdigt och väntar på att öppnas. Det blir ett välsorterat apotek som utöver det ordinarie sortimentet även har ett relativt stort sortiment av läkemedel för djur.

ANNONS

– Vi har satsat lite extra på djur, eftersom vi ligger så nära djursjukhuset, säger Esmeralda Bertilsson som är en av ägarna.

Två andra av ägarna kommer att arbeta en del i apotekets kassa, men främst kommer Martin Svahn att arbeta där tillsammans med en receptarie och en apotekstekniker.

ANNONS