Orolig månad efter hundattacken

En månad efter attacken har hunden Malte läkt och blivit lite mindre rädd. – I förra veckan var första gången som hunden gick ut självmant, berättar ägaren Roy Forslind.

ANNONS
|

Det var under en promenad i Skogstorp den 9 april som Roy Forslind och hunden Malteblev attackerade av en lös hund. Roy blev själv biten då han försökte få bort vad han beskriver som "en kamphund" från Malte som skakades upp och ner i luften.

Malte fick opereras och Roy fick uppsöka akutvård för betten på händerna.

Roy berättar att Malte blivit orolig sedan händelsen och att han varit tvungen att lyfta ut hunden då det var dag för promenad.

– Han har legat och tryckt bakom soffan, säger Roy Forslind.

Det har dock blivit bättre på den månad som gått och Roy berättar att Malte nu börjat visa att han vill gå ut, så som han alltid gjorde innan attacken.

ANNONS

Roy säger att han har begränsats i sitt arbete efter sina skador.

– Jag har inte kunnat jobba med det jag skulle egentligen. Jag har fått vara inne och jobba, säger Roy och berättar att det är olyckligt då hans fönsterputsfirma har högsäsong just nu.

Attacken anmäldes och polisen i Falkenberg har nu skickat ärendet vidare till polisens rättsenhet, den enhet som vid behov utfärdar förelägganden och förbud efter den här typen av händelser. I föreläggandet kan polisen exempelvis kräva att hunden bär munkorg. Har hund och ägare inget föreläggande sedan tidigare så blir det dock ingen brottsutredning i traditionell mening.

– Det är inget brott inget brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter förens man får ett föreläggande. Men skulle det hända igen så kan man göra sig skyldig till ett brott, berättar Johan Sundin, utredare på polisen i Falkenberg.

Kostnaden för de skador som en hund eventuellt orsakar kan dock hundägaren krävas på redan första gången en sådan händelse sker, menar Johan Sundin.

ANNONS