Planen är att de tre höghusen på den före detta fotbollsplanen mitt emot Hjortsbergsskolan ska stå inflyttningsklara 2018.
Planen är att de tre höghusen på den före detta fotbollsplanen mitt emot Hjortsbergsskolan ska stå inflyttningsklara 2018.

Tre nya höghus på Kristineslätt

126 lägenheter kan stå inflyttningsklara 2018. Om kommunfullmäktige godkänner affären.

ANNONS
|

Att Skanska vill bygga tre höghus på den forna fotbollsplanen norr om Ljungholmsvägen, öster om Monarkivägen har varit känt i flera år. Byggjätten tecknade 2010 ett exploateringsavtal med kommunen för flera fastigheter och detta är den enda av dem som ännu inte bebyggts.

Nu har bygglovsnämnden beviljat bygglov och kommunstyrelsen ställer sig positiv till att sälja marken till Skanskas dotterbolag Smebab Cyan AB för 4,3 miljoner kronor. Innan affären är i hamn måste den dock godkännas av kommunfullmäktige.

Det handlar om ett sexvånings-, ett sjuvånings- och ett åttavåningshus. Enligt ritningarna kommer de att bli ungefär 20-30 meter höga och innehålla sammanlagt 126 lägenheter, varav 84 tvåor och 42 treor.

ANNONS

Dessutom ska 96 parkeringsplatser anläggas i anslutning till husen.

Skanska vill i nuläget inte uttala sig om huruvida det blir bostadsrätter i de planerade husen eller om någon annan boendeform kan vara aktuell.

– Det är inte bra att gå händelserna i förväg och den här affären är inte riktigt klar än. Vi måste avvakta kommunfullmäktiges beslut innan vi kan kommunicera mer, säger Annika Svensson, pr-ansvarig på Skanska.

Enligt kommunstyrelsens protokoll har bolaget uppgett att husen ska stå färdiga för inflytt under 2018.

Kommunfullmäktige väntas ta ställning till affären den 29 november. Går den i lås får Skanska ta över marken den 5 december.

ANNONS