Carl-Henrik Hägg är ny vd för Hallands Hamnar

Carl-Henrik Hägg har suttit som vice vd för hamnbolaget sedan januari då den förra vd:n tvingades sluta. Nu tar Hägg över permanent.

ANNONS
|

Sedan januari i år har Carl-Henrik Hägg varit vice vd för Hallands Hamnar. Nu står det klart att han tar över rollen som vd.

– Jag är tacksam över förtroendet. Hallands Hamnar är mitt i en stark utvecklingsfas och jag ser fram emot att bidra till bolagets utveckling tillsammans med mina kollegor, säger han i ett pressmeddelande.

Hägg började i bolaget Halmstad Hamn 2011 och var med när Hallands Hamnar bildades genom att hamnarna i Varberg och Halmstad gick samman som ett bolag.

– Varberg och Halmstad är två utmärkta logistiklägen och vi har ägarkommuner som satsar på infrastruktur och stadsutveckling. I Carl-Henrik Hägg får vi en vd som på ett dedikerat sätt kan leverera värde till våra ägare och leda transformationen av Hallands Hamnar, säger Johan Sigurdsson (M) styrelseordförande Hallands Hamnar AB i samma pressmeddelande.

ANNONS

Den förra vd:n, Björn Alvengrip, tvingades sluta sin tjänst i slutet av januari när ledningen ville se ett annat ledarskap.

– Det är uppenbart att ledningen inte haft förtroende för det arbete som jag gjort den sista tiden, sa Alvengrip till HN då.

LÄS MER:Hallands Hamnars vd tvingas lämna – får fallskärm på 2,3 miljoner

ANNONS