Dagens mest lästa nyheter – fredag 27 september

Håll dig uppdaterad på dagens mest lästa nyheter från Falkenberg, Varberg och Halland.

ANNONS
|

Spelet bakom den hemliga 30-miljonersgåvan

En man donerade 30 miljoner kronor till Falkenbergs kommun för att göra Doktorspromenaden och övriga promenadstråk runt Ätran till ”världens längsta trädgård”.

Anna Hedman är kommunjurist och berättar att man har resonerat väldigt mycket kring frågan.

– ”Finns det juridiska möjligheter att ta emot gåvan?” har varit det stora. Vi var tvungna att säkerställa om det finns några motstridigheter i att den här personen ger en gåva till det här, att den skulle bli gynnad eller att det skulle finnas en risk att det skulle uppfattas som det, säger Anna Hedman.

Bil hamnade på sidan på E6 – långa köer efter olyckan

Under fredag fick räddningstjänsten in ett larm en singelolycka på E6 i höjd med Heberg – en bil ska ha hamnat på sidan. Till följd av olyckan var det stopp i södergående riktning, och långa köer bildades.

ANNONS

Väktare upptäckte inbrott på skola i Varberg – hittade blodspår på platsen

Väktaren åkte till skolan efter att larmet löst ut strax efter klockan 05 på fredagsmorgonen. Där kunde hen se att ljuset var tänt och en ruta krossad. Väktaren hittade även blodspår på platsen och bedömde att de troligtvis kom från att någon eller några skurit sig på den krossade rutan. Polisen utreder nu händelsen som inbrottsstöld.

Varbergs kommun äger marken – men fanns inte med vid förhandlingarna om Kusthotellet

Varbergs kommun äger marken som Kusthotellet och de omkringliggande fastigheterna i Kurortsområdet ligger på. Men då de har arrenderat ut marken genom ett så kallat tomträttsavtal har de i dagsläget inget att säga till om kring vad som händer på området.

Så när förhandlingar ägt rum mellan Ästad vingård och fastighetsägaren Varberg Hotelopsparing har kommunen inte suttit med vid bordet.

– Vi som kommun kan inte ha så mycket synpunkter på detta. Det är en affärsuppgörelse mellan privata bolag. Självklart är det jättetråkigt att många människor blir friställda så här till att börja med. Det måste man ha respekt för, säger Martin Andersson, som är näringslivsdirektör i Varberg.

Tipsa HN

Du är värdefull som tipsare för oss! Finns det något du tycker vi borde granska eller skildra? Hör av dig till redaktionen@hn.se eller ring på 010-471 50 10.

Du vet väl att du alltid hittar senaste nytt på hn.se.

ANNONS

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Hallands Nyheter” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS