Dagens mest lästa nyheter – torsdag 26 september

Håll dig uppdaterad på dagens mest lästa nyheter från Falkenberg, Varberg och Halland.

ANNONS
|

Kroggäster i Varberg angrep personal – flydde innan polisen kom

Under onsdagskvällen gick två kvinnor till attack mot personalen på en Varbergskrog. Enligt polisens uppgifter ska framför allt en av de två kvinnorna ha varit drivande i misshandeln.

– Det är två gäster som ska ha gett sig på personal, dragit sönder kläder och utdelat någon örfil, säger Jens Andersson, polisens presstalesperson i Väst.

Kvinnorna flydde från platsen innan polisen kom.

Med tunga hjärtan lämnar medlemmarna: ”De tar bort Kurorten från Kurorten”

När Ästad vingård tar över Varbergs Kusthotell kommer Kurortskliniken, gymmet och spabehandlingarna inte längre vara en del av verksamheten. Under tisdagen fick medlemmarna beskedet att medlemskapet kommer att avslutas och sista dag för spa och träning blir den 21 december.

ANNONS

Anna Sandh är en av medlemmarna som nu är sjukpensionär och får rehabiliteringsträning på Kurortskliniken sedan ett år tillbaka. Hon är mycket tyngd av beskedet, inte bara för hennes egen del utan för alla sjuka och pensionärer som får specialanpassad vård och träning i anläggningen.

Stängda toaletter upprör Varbergare och turister

Trots att sommaren blev lång i år så säsongsstänger kommunen toaletterna, något som upprör både Varbergare och turister. Stig Arne Heed är en av många som är kritiska till beslutet. Han menar att Varberg är en attraktiv turistort och periodvis blir det fler människor i rörelse än vanligt även då det inte är sommartid och då räcker inte toaletterna till.

– Var skall vi göra våra behov? Stänga toaletten så tidigt på året är under all kritik. Egentligen ska man inte stänga toaletterna överhuvudtaget. Folk promenerar vid Getterön året om, säger han.

Katrin dejtar westernryttare i ”Bonde söker fru”

I år tog falkenbergaren Katrin Gunnarsson chansen att dejta en annan duktig westernryttare i ”Bonde söker fru”. Att skriva mejl till ”Bonde söker fru”-redaktionen satt ganska långt inne för Katrin, som bestämde sig i allra sista stund.

– Jag skrev och raderade, och tänkte att jag inte orkar, men sedan tänkte jag att det fanns en chans att träffa någon med samma passion som jag, så samma dag som ansökan stängde tog jag två selfies och tryckte på knappen, berättar hon.

ANNONS

Tipsa HN

Du är värdefull som tipsare för oss! Finns det något du tycker vi borde granska eller skildra? Hör av dig till redaktionen@hn.se eller ring på 010-471 50 10.

Du vet väl att du alltid hittar senaste nytt på hn.se.

Ladda ner vår nyhetsapp

1. Sök på ”Hallands Nyheter” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS