Flera bränder bröt ut i Frillesås under natten till lördag. På bilden en villa vid Gamla E6 som fick skador på fasaden.
Flera bränder bröt ut i Frillesås under natten till lördag. På bilden en villa vid Gamla E6 som fick skador på fasaden.

Flera bränder i samma område

Under natten till lördagen brann det på flera platser i Frillesås.

ANNONS
|

Inom loppet av mindre än en halvtimma – mellan 04.00 och 04.26 på lördagen– fick räddningstjänsten larm om tre bränder på olika adresser i Frillesås.

Det handlar om en villa, ett garage samt en fasad som brunnit. Dessutom brann det även i en grill vid en annan fastighet där branden sedan spred sig till fasaden och i en papperskorg i närheten. Bränderna har skett i området kring Klintvägen, Gamla E6 och Bastevägen. Garaget som brann ligger på granntomten till Brandstationen i Frillesås och de övriga brandplatserna ligger i närheten på andra sidan gamla E6.

- Vi har totalskador på garaget. Villan är det också ganska mycket skador på, och något mindre på fasaden, sade Hans Carlsson, stabschef på räddningstjänsten i Storgöteborg.

ANNONS

Vid halvåttatiden på lördagsmorgonen jobbade brandmän fortfarande med eftersläckning av villan, som dessbättre var tom när branden startade.

- Vi har inga personskador i samband med någon av bränderna, sade Hans Carlsson.

Polisen har varit på plats och sökt med hundar och man ska ha hittat något som eventuellt kan sättas i samband med bränderna i området. Händelsen rubriceras som grov mordbrand. Dörrknackning har även skett i grannskapet för att höra om någon har gjort några iakttagelser. Polisen söker nu vittnen till händelsen.

- Vi är intresserade av alla typer av tips. Om det är någon som har sett något natten mellan fredag och söndag är vi väldigt intresserade av iaktagelser, säger Cecilia Bergstén, chef på grova brottsroteln.

Vad som orsakat bränderna ville polisen inte kommentera på måndagen.

ANNONS