Julbord i annorlunda skepnad

Så här års brukar restaurangernas bokningar inför julen närma sig fullbokat. I år är allt annorlunda och krögarna har fått tänka nytt.

ANNONS
|

Blir det något julbord i år? Reglerna för att hindra smittspridning sätter inte automatiskt stopp för julbord, inte ens ett traditionellt med buffé, så länge det inte är trängsel och rätt avstånd kan hållas.

I maj bestämde Societén i Varberg att ställa in årets julbord. Men sedan dess har läget förändrats.

– Vi har märkt att det finns en efterfrågan på julbord, fast i ett annat format, säger Peter Gustavsson.

I år blir det inte julbord för de stora personalfesterna med underhållning utan i mindre skala med mycket servering vid borden istället.

– Det blir för mindre sällskap där själva julmaten är både prio ett och prio två.

ANNONS

Restaurang Gustaf Bratt i Falkenberg har inte fått många förfrågningar om julbord än, en stor skillnad mot tidigare år. Men i någon form kommer det att serveras julmat. Delägaren Per Eriksson funderar på det bästa sättet.

– Ja, vi men hur upplägget kommer att se ut har vi inte bestämt än. Det känns osäkert med buffé och vi vill undvika trafik i restaurangen, så vi lutar åt bordsservering, säger han.

Restaurangerna har märkt att fler väljer att äta ute och att trenden från sommaren fortsätter under hösten. Förhoppningen är att det kommer att hålla i sig i vinter.

På Ocean i Falkenberg vill man också undvika trängsel och köbildningar men ändå ge gästerna julkänsla. Där satsar man i år på en julinspirerad à la carte-meny.

ANNONS