Stora problem i tågtrafiken

Trafiken mellan Varberg och Kungsbacka väntas vara igång igen tidigt under lördagen.

ANNONS
|

Just nu är det stora problem i tågtrafiken mellan Göteborg och Varberg. Anledningen till stoppet är en nedriven kontaktledning.

– Det är ett godståg som har dragit med sig en kontaktledning, säger Mona Huovinen, presskommunikatör på Trafikverket.

Den nedrivna kontaktledningen resulterade i att tågtrafiken mellan Varberg och Kungsbacka nu står helt still. En del av tågavgångarna ersätts med buss.

– De avgångar som går på halvtimmarna är inställda. De som går på heltimma ersätts med bussar som går norrut till Kungsbacka. Därifrån får man ta pendeltågen till Göteborg. Vi uppmanar resenärerna att vara ute i god tid eftersom det tar lite längre tid med buss, säger Monika Knutsson, tillförordnad informatör på Hallandstrafiken.

ANNONS

Tågen söderut från Varberg ska rulla som vanligt, men det kan förekomma en del förseningar.

Catrin Herrlund från Göteborg är en av de som drabbats.

– Jag är van, det brukar hända när jag åker. Men det är alltid nervöst när jag åker med barn som jag gör idag, säger hon.

Markus Green från Göteborg ska ner till Båstad för att hälsa på sina svärföräldrar. Han är missnöjd med bristen på information.

– Det stod inget om pendeltåg till Kungsbacka, jag fick fråga mig fram och det var rena turen att jag hann med pendeln som gick en minut efter att jag fick veta det, säger han.

De första uppgifterna var att trafiken skulle börja rulla som vanligt igen efter lunch men senare på fredagen meddelade Trafikverket att det dröjer till klockan 06.00 på lördagen.

– Det är de uppgifter vi fått från Trafikverket. Det är en så pass lång sträcka som rivits ner, säger Monika Knutsson.

Vad det var som orsakat den nedrivna kontaktledningen, var på fredagsförmiddagen fortfarande oklart.

– Vi har reperatörer på plats som håller på att undersöka vad det är som har hänt. Men generellt kan man säga att om ett godståg har en last som sticker upp för högt kan det ha kommit åt kontaktledningen. Jag vet inte om det är så, det är det vi ska utreda, säger Monica Bengtson, presskommunikatör på Trafikverket.

ANNONS

Varför tar det så lång tid?

– Man måste kontrollera hela sträckan som tåget gått för att veta var det inträffade och hur lång sträcka tåget har åkt efter det, säger Monica Bengtson.

ANNONS