När kommer dödsolyckan?

Apropå olyckan i Köinge 9 december.

ANNONS
|

Jag är granne och bor på andra sidan vägen, typ tio meter från olycksplatsen.

Förr eller senare kommer en dödsolycka att inträffa och trots åtskilliga påtryckningsförsök mot Vägverket händer inget. Vi har under de senaste åren haft ett flertal riktigt otäcka olyckor där det varit nära varje gång. 154:an är en 90-väg utom just genom Köinge (mellan Falkenberg och Ullared) där det är 500 meter 50-sträcka.

Problemet är vägens beskaffning, det är medlut från ena hållet och 90 - 50 från andra hållet och vägen är bred men en aning krokig samt feldoserad.

Det är inte en fråga om det kommer att hända en dödsolycka snarare när med tanke på den ansenliga trafiken till och från Ullared.

ANNONS

Vägverket har svarat att det inte finns någon budget för att bygga om vägen men att göra en så enkel sak som att sätta upp en chikan i vardera ände kostar knappt någonting, jämfört med vad ett liv enligt Vägverkets beräkningar kostar samhället.

Vägen skär rakt genom Köinge och trottoar finns inte i centrala Köinge trots att det är precis där folk tar bussen. Om inte en bilist kör ihjäl sig kommer ett barn att bli första offret då det finns många barnfamiljer i och omkring Köinge. Jag vet att Vägverket är ett oerhört segt maskineri att försöka bearbeta men statistiken från olyckor. Just i och runt Köinge borde tala sitt eget språk. Synd att ingen ansvarig på Vägverket eller kommunen lyssnar och gör enkla åtgärder åt saken innan det är för sent. Chikan, rondell eller fartkamera önskas.

Patrik Zayas

ANNONS