En polis misshandlades i samband med en insats på nyårsnatten.
En polis misshandlades i samband med en insats på nyårsnatten. Bild: Filip Landqvist

Polis skadad i bråk

En polis blev slagen och sparkad i samband med att en patrull försökte stoppa ett bråk på Varbergs torg på nyårsnatten. En man i 18-årsåldern greps på platsen men släpptes senare under förhör.

ANNONS
|

Vid 00.26 larmades polisen om ett bråk på Varbergs torg.

– Det var bråk mellan flera personer. En polispatrull och ordningsvakter skulle stoppa bråket, varpå en polis blev slagen och sparkad, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen ska i samband med ingripandet ha blivit knuffad och ramlade då baklänges ner på gatan. Polisen träffades sedan av flertalet slag och sparkar, bland annat mot huvudet.

– Polismannen har fått uppsöka sjukvård för kontroll, säger Sebastian Börjesson.

Vid 05.20 meddelade Anders Bernhard, stationsbefäl på polisen i Varberg, att den skadade polisen hade lämnat sjukhuset.

– Man mår efter omständigheterna okej. Han har inga allvarligare skador, säger Anders Bernhard.

ANNONS

Ung man gripen

På platsen greps en kille i 18-årsåldern. Han stoppades från att fortsätta slå polisen genom att polisen sprayade honom med pepparspray. Han är nu misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

– Mannen är inte längre frihetsberövad. Men misstankarna mot honom kvarstår, säger Viktor Åkring Dicksved, hos polisen i Varberg under eftermiddagen.

Sköts raketer mot polisen

Det var stökigt på Varbergs torg under natten. Förutom den misshandlade polisen var det allmänt rörigt och sköts mycket fyrverkerier.

– Det sköts fyrverkerier mot polisen också, säger Anders Bernhard.

Och blåljuspersonal har utsatts för fyrverkerier på flera platser i Sverige. I Kristianstad var både polis och räddningstjänst på plats i samband med att flera bilar börjat brinna under nyårskvällen. Enligt Aftonbladet ska då räddningspersonalen ha blivit beskjuten med raketer.

– Som jag har förstått det så har även polis blivit beskjuten på plats, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd till tidningen.

På Marcustorget i Avesta blev det enligt Aftonbladet stökigt i samband med tolvslaget.

– Där har det skjutits raketer mot polispatruller, men det sköts även mot andra människor, det var stora folksamlingar där, Rasmus Eriksson, vakthavande befäl på polisen i region Bergslagen till tidningen.

Fyra personer är misstänkta för attacken. Ingen ska ha skadats allvarligt.

ANNONS

LÄS MER:Stökig nyårsnatt i Sverige

.

ANNONS