Den 15-årige pojke som misstänks för mordförsök på en lärare kan ha varit allvarligt psykiskt störd enligt rättsläkarintyget till tingsrätten i Lund. Arkivbild.
Den 15-årige pojke som misstänks för mordförsök på en lärare kan ha varit allvarligt psykiskt störd enligt rättsläkarintyget till tingsrätten i Lund. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Eslövdådet: Pojken kan ha varit psykiskt störd

ANNONS
|

Pojken som misstänks för mordförsök på en lärare på en skola i Eslöv kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning, rapporterar P4 Malmöhus i Sveriges Radio.

Den färdiga första rättspsykiatriska undersökningen visar att 15-åringen fortfarande kan göra det, enligt rättsläkarintyget till tingsrätten i Lund. Rättsläkarna förordar en större undersökning för att bedöma vad pojken ska dömas till vid en fällande dom.

Den 19 augusti knivhöggs en lärare på Källebergsskolan i Eslöv. 15-åringen, själv elev på skolan, misstänks även för grovt olaga hot mot elever och skolanställda samt för grovt hot mot en polis. Han är häktad i väntan på åtalsbeslut den 17 september.

ANNONS
ANNONS