Det intensiva släckningsarbetet gav resultat och branden är under kontroll.
Det intensiva släckningsarbetet gav resultat och branden är under kontroll.

Hisingenbrand under kontroll

Den stora brand som rasat under natten i en industrilokal i Lundby i Göteborg är under kontroll. Räddningstjänsten har under måndagen nio enheter på plats som väntas bli kvar hela dagen.

ANNONS
|

Under söndagskvällen bröt en stor brand ut i en lokal vid Ramberget i Lundby, Göteborg. Tjock svart rök spred sig över Göteborg och ett viktigt meddelande till allmänheten i Västra Götalands län (VMA) gick ut där alla människor i området uppmanades att gå inomhus och stänga fönster och dörrar. Efterhand evakuerade även polisen ett antal lägenheter och ett stort område spärrades av.

Efter ett intensivt arbete fick räddningstjänsten branden under kontroll. Tidigt på måndagen blåstes faran vara över, avspärrningarna hävdes och de evakuerade fick återvända till sina lägenheter.

- Släckningsarbetet riktar sig nu till småbränder under tak och på platser där det är svårt att komma åt. Vi får se hur lång tid det tar, men vi stannar hela dagen. Det kommer inte att gå fortare än så i alla fall, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör, till TT.

ANNONS

Utmattad personal har avlösts under natten och på måndagen är totalt nio enheter på plats.

- Nej, säger Johan Eklund.

Polisen har skrivit en anmälan om mordbrand och kommer att inleda en teknisk undersökning så snart släckningen är slutförd.

TT

ANNONS