Larmet om olyckan kom på torsdagskvällen. Arkivbild.
Larmet om olyckan kom på torsdagskvällen. Arkivbild.

Man död efter att ha kört ned i vattnet

En man avled efter att ha kört ner med bil i vattnet vid Bokenäs färjeläge, väster om Uddevalla, rapporterar Sveriges Radio P4 Väst. I bilen färdades även en nioårig pojke.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom på torsdagskvällen då bilen kört igenom bommarna och ned i vattnet. Pojken lyckades ta sig ur bilen och simma till land. Han ropade på en privatperson i närheten.

- Då dyker han i och lyckas få upp honom på kajen. Det är en hjälteinsats av den mannen, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

ANNONS

Föraren fördes till sjukhus med helikopter men avled sedan på sjukhuset. Pojken behövde inte föras till sjukhus och kunde hämtas vid färjeläget av en anhörig. Omständigheterna kring olyckan är oklara.

- Dykare har varit nere och tittat i bilen och den kommer att bärgas. Bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning så får vi se om det ger något, säger Joakim Hansson.

Trafikverkets pressansvarige Per Aronsson säger till Bohusläningen att de inte fått några uppgifter om att det skulle vara fel på bommarna.

- Vi har inte fått några sådana indikationer. Den information jag har är att bommarna fungerat.

TT

ANNONS