Grillar i tv. – Det kommer bli kul att se programmet, men det kan nog bli jobbigt att se sig själv. Man vet ju inte hur de har klippt.
Grillar i tv. – Det kommer bli kul att se programmet, men det kan nog bli jobbigt att se sig själv. Man vet ju inte hur de har klippt.

Ben kan bli grillens mästare

– Jag har inte gråtit på 25 år men under inspelningen bröt jag ihop ett par gånger, säger Ben Game som deltar i årets säsong av Grillmästarna.

ANNONS
|

Det är dags för fjärde säsongen av Grillmästarna i TV4 och i år kommer vi kunna se varbergaren Ben Game i rutan.

– Det var extremt intensivt men bland det roligaste jag gjort i hela mitt liv, säger 30-åriga Ben Game.

För tio år sedan flyttade han till Sverige från Skottland och på grund av surfintresset hamnade han och hans familj i Varberg.

– Jag grillar nästan varje dag året om. Det var när jag hade en stor grillfest hemma som några polare sa till mig att jag skulle vara med i programmet. Så jag skickade in en ansökan, säger han.

ANNONS

Under antagningsprovet grillade han bland annat lamm från Öströö och gjorde egna naanbröd.

– Jag ville göra mat som går att äta på stranden och som är lätt att äta med händerna. Och så hade jag med mig sand och surfbrädor för att visa upp Varberg.

Till efterrätt valde han en paj där han grillade en digestivebotten med marshmallow, bananer och choklad. Menyn föll juryn i smaken och nu är han en av de åtta deltagarna som under sommaren kommer göra upp om förstaplatsen i Grillmästarna. Programmet spelades in under två veckor i början av maj.

– Det var väldigt stressigt och man hade ingen aning om hur tävlingen skulle bli. Jag har inte gråtit på 25 år men under inspelningen bröt jag ihop ett par gånger. Man blir kompis med de andra samtidigt som man vill slå ut dem. Men det har varit oerhört lärorikt.

Som grillälskare har han bland annat lärt sig att hantera råvaror han vanligtvis inte tillagar.

– Jag har varit rätt insnöad i min egen värld av grillning med min köttbit. Men här tvingades jag tillaga till exempel fisk och skaldjur och helt plötsligt står man där och gör en rätt man aldrig gjort förut och det funkar! Jag har växt som person i det här.

ANNONS

Grillmästarna i TV4 har premiär den 15 juni.

ANNONS