Helén Andersson, till vänster, från Singel i Sverige och Ann-Marie Nyström välkomnar och tar med singlar på promenad i mars
Helén Andersson, till vänster, från Singel i Sverige och Ann-Marie Nyström välkomnar och tar med singlar på promenad i mars Bild: Karin Hartmann

De vill få till träffar med hjälp av promenader

Helén Andersson och Ann-Marie Nyström gillar att skapa tillfällen för andra att träffas. I vår ordnar de promenader med samtal på temat att packa om sitt livsbagage.

ANNONS

Ann-Marie Nyström leder promenaderna i Varberg som startar vid Kallbadhuset.

Deltagarna får gå två och två och samtala om livsfrågor som om de bor på rätt plats, hur de ser på sin ekonomi och om de har rätt umgänge.

– Svårigheten brukar inte vara att få folk att prata med varandra. Snarare är det svårt att få dem att sluta, skrattar Ann-Marie.

För efter tjugo minuters promenad är det dags att byta samtalspartner.

– Människors behov av att prata med varandra är jättestort, säger Ann-Marie Nyström.

Och det är ju de nya kontakterna som ger energi. Jag blir så glad när de byter telefonnummer med varandra efteråt.

ANNONS

Ann-Marie har lett ett antal promenader och tycker att det är ett bra sätt för människor över femtio.

– Det finns ju ingenstans att gå för dem som är lite äldre. Att leda promenaderna har gett mig mycket också. Det är spännande att träffa nya människor hela tiden.

Promenaderna är till för alla singlar som vill gå ut och träffa nya vänner. Vill man sedan vara med på fler aktiviteter kan man gå med i ”Singel i Sverige” som ordnar fester, resor och träffar.

– Vi har en del som flyttat till Varberg som säger att det är svårt att få kontakt. De kan gå ut och äta ensamma, men ingen pratar med dem, säger Helén Andersson, från ”Singel i Sverige” som arrangerar promenaderna tillsammans med Vuxenskolan.

Helén Andersson som startade den allra första singelfestivalen för snart tjugo år sedan menar att det är stigmatiserat att vara singel.

– Det är inget positivt. De flesta vill ha en man eller kvinna i sitt liv.

I nästa andetag berättar hon om alla aktiviteter som hon ordnat och ordnar för singlar. Det verkar hur avundsvärt som helst att vara singel. Skillnaden mellan ”Singel i Sverige” och andra dejtingsajter är att de som är med träffas i verkligheten.

ANNONS

– Vi har jätteroligt på våra träffar, skrattar Helén som själv inte är singel, utan gift och bor i Grimmared.

Artikeln har tidigare publicerats i Varbergsposten

ANNONS