Drunkningsdrama vid Strandpromenaden

Kvinna hittade person i vattnet längs strandpromenaden i Varberg. – HLR inleddes direkt på platsen, säger Andreas Åsberg, räddningsledare på Räddningstjänsten Väst.

ANNONS
|

Klockan 11.20 larmades SOS om en att en kvinna hittat en person i närheten av bryggan vid Skarpe Nord i Varberg. Sjöräddningen kopplades in tillsammans med räddningstjänsten i Varberg och lotsbåt i Varberg.

Kvinnan som hittade personen valde att hoppa ner i vattnet för att få upp kvinnan på land. I samband med det anlände ambulans på plats och tog hand om de båda kvinnorna.

– Hon som hoppade i är nedkyld och chockad. Den andra personen vet vi inte alls hur det är med eller hur länge hon legat i vattnet, säger Lars Nilsson, assisterande sjöräddningsledare på Sjöfartsverkets sjö och flygräddningscentral.

ANNONS

– Hjärt- och lungräddning påbörjades på plats, direkt när hon kom upp ur vattnet.Personen avfördes sedan till sjukhus, säger räddningsledaren Andreas Åsberg.

Enligt polisens presstalesperson Peter Adlersson var kvinnans tillstånd kritiskt när hon fördes till sjukhus. Men lite senare gavs positiva signaler.

– En patrull var i kontakt med sjukhuset och de sa "att det verkar gå åt rätt håll med kvinnan", säger han.

ANNONS