på besök. Eva och Kristoffer med barnen Viktor, Elias och Albin, passar på att se Varberg innan de seglar vidare.
på besök. Eva och Kristoffer med barnen Viktor, Elias och Albin, passar på att se Varberg innan de seglar vidare.

Hej, sommargäst!

Det är en dröm som går i uppfyllelse när familjen Fredriksson gästar Varberg. De har köpt segelbåten Irene och ska segla hem henne till Stockholm.

ANNONS
|

– Vi har hämtat en båt! ropar Elias nerifrån från sittbrunnen på segelbåten som ligger vid kajen i hamnen. Där sitter hela familjen Fredriksson och pustar ut: mamma Eva, pappa Kristoffer, pojkarna Viktor, 12 år, Albin, nio år och så Elias som är fem år.

Varför är ni här?

– Vi kom för bara 20 minuter sedan, Vi har köpt den här båten i Fiskebäckskil och ska segla hem den till Stockholm. Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse att skaffa en sådan här båt och få segla den, säger Kristoffer.

Han fortsätter:

– I dag har vi seglat från Vrångö, det blåste jättemycket och vågorna var stora. Nu hoppas vi få lä från Danmark när vi kommer längre söderut.

ANNONS

– Barnen har varit väldigt duktiga hela vägen, men de blev sjösjuka eftersom det blåste så, säger Eva.

Vad ska ni göra när ni är här?

– Vi ska se Varberg, såklart! En så fin sommarstad kan vi inte missa, säger Eva.

Hur länge stannar ni?

– Vi stannar en dag extra för att se vad som finns att göra här. Sedan längtar vi nog efter barnens mormor och morfar som bor på Österlen. Det är vädret, vindarna och dagsformen som får bestämma takten. Man kan inte segla fortare än vad vädret tillåter, säger Eva.

ANNONS