Lyckad släckning i Karl Gustav

Lyckliga omständigheter och en snabb förstainsats bidrog i går till att rädda en verkstad i Karl Gustav från att brinna ner. - Vilken tur att vi har en brandkår i Kungsäter, konstaterar Arne Johansson, ägare till den brandhotade snickeriverkstaden.

ANNONS
|

Vid sidan av jordbruket driver Arne Johansson en snickeriverkstad i Knallstorp på gränsen till Gunnarsjö. I går förmiddag hade han varit ute och eldat i pannan, som värmer upp den fristående lokalen. Vi halvtolvtiden upptäckte hans far, Axel Johansson, att det slog upp eldsslågor från skorstenen.

Efter att ha larmat räddningstjänsten började Arne och hans sambo Carina bekämpa elden med en pulversläckare och vatten från en trädgårdsslang.

- Det gick att hålla nere elden men vi hade inte lyckats släcka själva, poängterar verkstadsägaren.

Räddningstjänsten i Kungsäter, som var först på plats, fick snart hjälp av kollegerna i Skällinge med eftersläckningen.

ANNONS

- En tidig upptäckt och en snabb förstainsats är avgörande för en lyckad släckning. Om inte ägaren själv försökt släcka, hade det nog inte varit mycket kvar av den här verkstaden, intygar Ronny Johansson, brandförman i Kungsäter.

Förutom värdefulla maskiner fanns i verkstaden en nytillverkad trappa, som Arne Johansson ska leverera till beställaren i dag.

Brandorsaken är inte fastställd, men gnistor från skorstenen kan ha fallit ner under plåttaket och antänt.
ANNONS