Malin Ung blir ny ekonomidirektör i Varberg

Malin Ung blir ny ekonomidirektör i Varbergs kommun. Det beslutade Kommunstyrelsen under sitt sammanträde på tisdagen.
Hon tar över efter Jens Otterdahl Holm som fått en ny tjänst i Halmstad.

ANNONS
|

Malin Ung kommer närmast från rollen som ekonomichef för Utbildningsförvaltningen i Göteborgs stad. Men hon känner väl till Varberg sedan tidigare. Innan uppdraget i Göteborg var hon budgetchef i Varbergs kommun under sex år.

– Det ska bli väldigt roligt att komma tillbaka till Varberg. Det är en väldigt kompetent organisation med fantastiska medarbetare. Varberg är också en kommun med framtidstro och flera spännande projekt på gång, säger Malin Ung.

Den tidigare ekonomidirektören Jens Otterdahl Holm meddelade i slutet av mars att han fått ett nytt uppdrag som ekonomidirektör i Halmstads kommun. Sedan dess har processen att hitta en efterträdare pågått.

ANNONS

– Vi hade flera bra personer som var intresserade av tjänsten men Malin är en väldigt duktig och kompetent person som dessutom känner till Varberg väl sedan tidigare. Därför är vi väldigt glada över att hon kommer tillbaka, säger kommundirektör Carl Bartler.

Varberg står inför flera utmaningar när det kommer till ekonomin de kommande åren. Varberg liksom flera andra kommuner står inför en befolkningsförändring. Antalet äldre i kommunen växer samtidigt som andelen unga inte växer i samma takt som tidigare.

– Det gör att vi har en balansgång att gå på med ekonomin framöver. Vi behöver göra stora investeringar i infrastruktur men också i välfärden och kunna göra prioriteringar. I det arbetet är Malin väldigt duktig och kunnig, säger Carl Bartler.

Jens Otterdahl Holm gör sin sista dag i Varberg den 28 juni och Malin Ung tillträder sin nya roll i Varberg först den 4 september. Under tiden där i mellan kommer upphandlingschefen i Varbergs kommun Olof Johansson in som tillförordnad ekonomichef.

ANNONS