Miljonärerna återvände till Varberg – med 50 meter lång lyxyacht

Det är kanske det lyxigaste fartyget som lagt till i Varberg med en kostnad som förmodligen väldigt få har råd med. Om kommunen ger någon specialbehandling? Inte då.
– Han får gå till automaten som alla andra och lösa en avgift, säger Anders Sivertsson.

ANNONS
|

Nyfikna personer strosar förbi, några kommenterar vad de ser medan andra nöjer sig med att ta en mobilbild i tystnad. Någon kanske känner igen namnet som pryder yachten med silvriga bokstäver: Cinderella Noel IV.

Den 50 meter långa lyxkryssaren tog plats i Varbergs gästhamn under tisdagen och ser ut att bli kvar till åtminstone fredag morgon. I aktern vajar en schweizisk flagga, vilket skvallrar om att det rör sig om miljonärsparet Konrad och Trudy Schnyder.

– Men vi gör inga specialbehandlingar. Han får gå till automaten som alla andra och lösa en avgift, berättar Anders Sivertsson från kommunens hamn- och gatuförvaltning.

ANNONS

Har de betalat sin gästavgift?

– Jajemen, det har de.

Andra besöket på två år

Det är inte första gången paret är i Varberg. Förra året dök de upp med sin föregångare, Cinderella Noel III. Nu har miljonärerna bytt upp sig till vad som beskrivs som en yacht perfekt byggd för långa turer i nordiska vatten.

Vägen hit är närmast att beskriva som fartygets jungfrufärd. Den blev helt klar så sent som i i slutet av april.

– Det är nära stan, en väldigt bra plats och sen ska de vidare uppåt vad jag förstår. Det är väl ett bra tillhåll att ha på sin sträcka, sen vet jag inte exakt vilken rutt de har, säger Anders Sivertsson.

Ombord ska det bland annat finnas fem rum med plats för åtminstone tio gäster, en pool med glasbotten och en egen wellness-avdelning. För fina dagar finns det även en grillplats att använda.

Det finns inga officiella prisuppgifter för den specialbeställda yachten, men trots att det rör sig om en gästbåt av det minst sagt lyxigare slaget föranleder det inga särskilda säkerhetsåtgärder från kommunens sida.

– Vi ser bara till att den kan läggas på en plats.

ANNONS