Normal fredagskväll tillspetsat av fylleri

Polisen summerar natten mot lördagen som en "normal" Wheels & Wings kväll med betoning på mer fylleri än förra året.

ANNONS
|

Den allvarligaste händelsen som rapporterats var ett större bråk vid tolvtiden på natten på Södra vägen. En man i 30-årsåldern slog en annan man med knyten näve i ansiktet. 30-åringen greps av polisen för misshandel och för misstänkt skadegörelse mot en bil. Mannen fick sova ruset av sig i en fyllecell och släpptes på lördagsförmiddagen efter förhör.

Polisen satsade stora resurser på att synas. 55-60 poliser bevakade gårdagens festligheter i hela Varberg. Det resulterade i att 29 personer omhändertogs och fick sova ruset av sig i fyllecell. Det är tio fler än de som omhändertogs för fylleri under samma kväll förra året. Men med tanke på att så mycket folk vistades ute i centrala Varberg under fredagen så anser polisen att det var en ganska normal Wheels & Wings kväll.

ANNONS

- Vi summerar alltid större helger så som midsommar och nu Wheels & Wings. Det är mer som händer då än under vanliga lördagkvällar, säger polisen på länskommunikationscentralen.

Arrangörerna har valt att inte tala med HN men ute på stan hörde man dem säga att de var mycket nöjda med arrangemanget och att de njöt i fulla drag.

Senare på kvällen uppstod lång köbildning på varvet in från Lassabacka och det tog uppskattningsvis en och en halv timme för bilarna att komma in till Västra Vallgatan. Stoppen berodde bland annat på att flera bilar fått motorstopp mitt i vägen och var tvugna att puttas bort eller försöka startas med starthjälp från en annan bil.

Kräftfestivalen i Glommen gick lugnt till, polisen hade inget att rapportera därifrån.

Rättelse: Makrillfestivalen i Bua är idag och höll alltså inte på igår så det var ju inte så konstigt om det var en lugn tillställning. HN bevakar även denna tillställning.

Inom parantes är 2010 års siffror som avser motsvarande tid 16-17 juli.

29 (19) omhändertagna för fylleri alt. störande av ordningen

2 (5) gripna för brott

2 (2) misstänkta för rattfylleri och drograttfylleri

3 (3) anmälda fall av misshandel

2 (1) trafikolycka personskada

ANNONS